Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

ABD doları, ABD'de Nisan ayında enflasyon ve perakende satışlarda artış olduğunu göstermesi ve Fed'in faiz artırımına devam etmesi için zemini güçlendirmesi beklenen veriler öncesi, bu yılın en iyi haftalık performansına yönekldi.

Dolar, tarım dışı istihdam ve üretici fiyatları verilerinin ekonomistlerin tahminlerinden daha güçlü çıkmasının ardından, bu haagta G10 ülkelerinin tümünün para birimleri karşısında değer kazandı. Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester, ABD ekonomisinin kademeli sıkılaştırma politikasını garanti ettiğini söylerken, Boston Fed Başkanı Eric Rosengren, bu yıl üç ve daha fazla faiz artırımı çağrısında bulundu.

Tokyo'da Mitsubishi UFJ Morgan Stanley Securities Co. baş Döviz stratejisti Daisaku Ueno, "Dolar için beklenti, hafta başından bu yana, daha parlak hale geldi ve ABD para birimi düşüşlerde daha fazla destek buluyor," dedi ve "Uzun vadede, doların, diğer bir Fed faiz artırışına ilişkin ihtimalin artması ile birlikte yukarı yönde hareket etmesi bekleniyor" şeklinde görüş bildirdi.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi bugün fazla değişmedi. Endes bu hafta yüzde 0.7 tırmandı ve 16 Aralık ile biten haftadan bu yana en iyi haftalık performansını gerçekleştirmeye yöneldi.

Dolar/yen paritesi bu hafta yüzde 0.9 yükselerek 113.70 seviyesine çıktı ve yükselişini dördüncü haftaya genişleterek, bu yılın en uzun haftalık yükselis serisini gerçekleştirmeye hazırlanıyor.