Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Euro dolar karşısında, Cuma günü gevşek çıkan ABD verilerinin zayıf dolar temasını güçlendirmesi ve kilit destek seviyesinin tutunması ile birlikte yükselişini ikinci güne taşıdı.

Avrupa ortak para birimi euro ve sterlinin yukarı yönlü ivmesinin, geçen haftaki baskıya karşın, 21 günlük hareketli ortalamaların da desteği ile, fazla ekonomik veri açıklamasının olmadığı bir ortamda etkisini sürdürdü. Avrupa ve Orta Doğu'dan traderlar, kar realizasyonunun para birimlerinin son beş haftada ilk kez haftalık bazda düşürdüğünü, ancak kaldıraçlı işlem yapanların yeniden uzun pozisyonlarına ek yaptıklarını kaydetti. Pozitif risk algısı da, yenin para birimleri karşısında zayıflamasına yol açtığı belirtiliyor.

kamuoyuna açıklama yapma yetkisi olmamasından dolayı isim vermeyen traderlar, hızlı para hesaplarının, ortalamanın altında işlem hacimleri ile birlikte, Londra açılışından itibaren euroda alıcı olduklarını belirtti. Fed'in gelecek ayki toplantıda faiz artırımına gitme beklentisinin büyük ölçüde fiyatlanması ve ABD verilerinin dolar boğalarında hayalkırıklığı yaratması ile birlikte, Avrupa ortak para biriminin bu hafta 8 Mayıs zirvesi olan 1.1023 seviyesini görebileceği belirtiliyor. Fed'in Haziran'da 25 baz puanlık faiz artırımına gitme olasılığı yüzde 70'in üzerinde.

Piyasa, Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) teşvik politikasından çıkışın zamanlamasını ve şeklini tartıştığı yolundaki konuşmaların çoğalması ile birlikte, euroda düşüşlerde alım yapma eğilimini koruyor.

Euro/Dolar yüzde 0.3 kadar yükselerek 1.0960 seviyesine ulaştı.