Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

(15:10'da güncellendi)

Altın fiyatları, beklenentilerin altında kalan ABD verileri ve  ABD Başkanı Donald Trump'ın geçen hafta Rus diplomatlara çok gizli bilgileri açıkladığı yolunda çıkan haberin etkisiyle dolarda görülen zayıflığın sürmesinden destek bularak, yükselişini dördüncü güne taşıdı.

Spot altın,önceki üç günde toplam yüzde 1 yükseldikten sonra yüzde 0.3 daha değer kazanarak, Londra saati ile 10:28'de ons başına 1,234.27 dolara ulaştı. Altın böylelikle 13 Nisan'dan bu yana en uzun günlük yükseliş serisini gerçekleştirmeye yöneldi.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.2 geriledi ve düşüşünü beşinci güne genişletti.

ABD'de New York Fed (Empire State) imalat sanayi endeksi Mayıs ayında, önceki ayki seviyesi olan 5.2'den eksi 1.0'e düştü. Beklenti 7.5 seviyesinde çıkması yönüydedi.

Bu veri, Cuma günü açıklanan ve beklenenden düşük çıkan ABD TÜFE ve perakende satışlar verisinin ardından geldi.

Fed gelecek ay faiz kararı alacağı toplantısını gerçekleştirecek

Kotak Commodities Services, bigilendirme notunda, "Altın, karışık gelen ABD verilerinden, zayıf dolardan, jeopolitik tansiyondan ve Trump'ın politikalarına ilişkin belirsizlikten destek buluyor" dedi

Spot gümüş yüzde 0.5 yükselirken, platin yüzde 0.5 ve palladyum yüzd 1.1 prim yaptı.

(15:10'da güncellendi)