Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Dolar, ABD Başkanı Donald Trump'ın dış politika danışmanlarının Başkan'ın gizli bilgileri geçen hafta Rus diplomata vermesininyarattığı siyasi hasarı kontrol altına almaya çalışması ile birlikte kayıplarını beşinci güne taşıdı.

ABD Hazine tahvillerinin faizi riskten kaçınma işlemlerinin etkisi ile düştü ve buna bağlı olarak, dolar G10 ülkelerinin para birimleri karşısında değer kaybetti. Traderlar, kaldıraçlı fonların Washington Post'ta çıkan Trump haberine verdiği ilk tepkinin yen karşılığı dolar satışı olduğunu kaydettiler. Son gelişmeler, Trump'ın, ABD seçimlerine Rusya'nın olası müdahalesinin soruşturulduğu bir ortamda FBI Direktörü James Comey'i görevden almasına ilişkin soruların arttığı bir dönemde gerçekleşti.

Tokyo'da Shinkin Asset Management Co. kıdemli fon yöneticisi Jun Kato, "Comey'in görevden uzaklaştırılması konusu, gizli bilgilerin Rusya'ya verilmesine ilişkin son haberle birlikte muhtemelen konuşulmaya devam edecek. Eğer konu büyük bir sorun hailen gelirse, ABD yönetimine ilişkin endişeler artacak ve kesin bir şekilde dolar satışı için neden oluşturacak" dedi ve "Piyasalar şimdi kademeli oalrak doalrdaki uzun poziyonlarını azaltıyor" şeklinde görüş bildirdi.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi, son dört günde yüzde 0.8 düştükten sonra yüzde 0.1 daha geriledi ve 22 Mart'tan bu yana en uzun düşüş dönemini gerçekleştirmeye yöneldi.

Dolar/yen paritesi yüzde 0.3 düşerek 113.45 seviyesine geriledi.

ABD'nin 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin Pazartesi günü 2 baz puan yükseldikten sonra 1 baz puan gerileyerek yüzde 2.33'e indi.