Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Dolar, G10 ülkelerinin para birimlerinin çoğu karşısındaki kazançlarını artırmasına karşın, ABD'de siyasi kargaşadan gelen baskıdan dolayı halen kırılgan. ABD doları yen karşısında ise kayıp ve kazanç bölgeleri arasında dalgalandı.

Dolar, eski FBI Direktörü Robert Mueller'in Rusya'nın 2016'daki başkanlık seçimlerine Rusya'nın müdahalesine ilişkin iddiaları soruşturmak üzere atanmasının ardından biraz nefes aldı. Risk bekleyişleri, ABD'de hisselerine Çarşamba günü görülen sert satışların Asya piyasalarına da yansıması ile birlikte halen temkinli kaldı ve ABD'nin 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi bir ayın en düşük seviyesi yakınında dalgalandı. Avustralya doları, istihdam verisinin beklenenden iyi çıkmasının ardından iki haftanın en yüksek seviyesine ralli yaptı.

Tokyo'da State Street Bank and Trust Company branş müdürü Bart Wakabayashi, "Dolar-yen'in aşağı yönde daha da potansiyeli var," dedi ve "ABD'de siyasi anlaşmazlıklar sürdüğü sürece, dolar-yen satış ağırlıklı kalacak. İnsanlar sıçramada satışa geçmek için hangi zamanın uygun olacağını anlayabilmek için grafiklere bakıyor. Parite 112 ya da 112.50'ye yaklaşırsa, satışlar güçlenebilir" şeklinde görüş bildirdi.

ABD Hazine tahvil eğrisi yükseldi ve 10 yıllıkların faizi 1 baz puan tırmanarak yüzde 2.24'e çıktı. Nikkei Endeksi Tokyo'da yüzde 1.4 aşağıda seyrediyordu.

Dolar/yen paritesi kayıp ve kazanç bölgeleri arasında dalgalandı. Parite yüzde 0.4 yükselişle 111.23 seviyesine kadar çıktıktan sonra kazancının bir kısmını geri verdi ve yüzde 0.2 yukarıda seyrediyordu.