Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, İngiltere'de polisin en az 19 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladığı terör saldırısı olduğundan şüphelenilen patlama ve Washington Post'ta ABD Başkanı Donald Trump'ın istihbarat yetkililerine seçim kampanyası ile Rusya arasında bir ilişki olduğu yolundaki ithamları kamuoyu önünde reddetmelerini istediği yolunda çıkan haberin ardından yükselişini üçüncü güne taşıdı.

Spot altın yüzde 0.1 yükselerek Singapur saati ile 11:19'da ons başına 1,262.07 dolara çıktı.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Pazartesi günü yüzde 0.1 düştükten sonra fazla değişmedi.

İngiltere'nin Manchester kentinde bir konser salonunda meydana gelen ve terör saldırısı olduğu düşünülen patlamada en az 19 kişi hayatını kaybetti ve 50 kişi yaralandı. Bu, 2005'teki Londra bombalamalarından bu yana İngiltere topraklarında görülen en büyük patlama.

Singapur'da IG Asia piyasa stratejisti Jingyi Pan, "MAnchester'daki son patlama riskten kaçınmaya yönelik işlemleri artıracak gibi görünüyor," dedi ve "Altın ve yen g,b, güvenli liman niteliğindeki varlıklarda ılımlı yükselişler olabilir" şeklinde görüş bildirdi.

Washington Post'un haberine göre, Trump, istihbarat şeflerinden seçim kampanyasının Rusya ileilişkisi olmadığını açıklamalarını istedi.

Singapur'da Phillip Futures stratejisti Bryan Lum, "altındakş yukarı yönlü beklenti kısa sürebilir," dedi ve "Piyasaların halen Haziran ayında Fed'in faiz artırımına gitmesini beklemeleriile birlikte, altının yıkarı yönlü hareketi şimdilik sınırlı kalabilir. Eğer bu hafta açıklanacak olan Fed tutanakları şahin bir Fed'i işaret ederse, altının aşağı yönde hızlı bir düzeltme yapması beklenebilir" şeklinde görüş bildirdi.

Çin'de Şanghay Altın Borsası'nda işlem gören yüzde 99.99 saflıktaki altının gram fiyatı yüzde 0.5 yükselerek 281.40 yuana çıktı.

Şanghay Vadeli İşlemler Borsası'nda, Aralık vadeli altın kontratları yüzde 0.5 yükselerek gram başına 284.75 yuana çıkarken, Aralık vadeli gümüş yüzde 0.6 primle kilogram başına 4,136 yuana ulaştı.

Uluslararası piyasalarda, spot gümüş fazla değişmeyerek ons başına 17.1544 dolarda kaldı. Platin, ons başına 950.61 dolar ile 28 Nisan'dan bu yana en yüksek seviyesini gördükten sonra yüzde 0.1 düşerek 947.98 dolara geriledi. Palladyum ons başına 771.24 dolarda yatay seyretti.