Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Dolar, ABD Başkanı Donald Trump'ın istihbarat yetkililerinden seçim kampanyası ve Rusya hükümeti arasında olası bir gizli anlaşma olmadığına ilişkin kamuya açıklamada bulunmalarını istediği yönünde çıkan bir haberin ardından geriledi.

Washington Post'ta çıkan bir habere göre Trump, iki istihbarat yetkilisinden başkanlık seçimi kampanyası ve Rusya hükümeti arasında bir anlaşmaya dair somut bir kanıt olmadığını açıklaması talebinde bulundu. ABD 10 yıl vadeli hazine tahvillerinin faizi 2 baz puan düşerek yüzde 2.24'e geriledi.

Sterlin, İngiltere'de meydana gelen olası terör saldırısının etkisiyle, G-10 paraları arasında dolar karşısında değer kaybeden tek para birimi oldu. İngiltere'de Manchester kentinde gece yarısı bir konser salonunda meydana gelen patlamada 19 kişi hayatını kaybederken, yaklaşık 50 kişi yaralandı. İngiliz polisi, olayın terör saldırısı çerçevesinde ele alındığını duyurdu.

Trump'a ilişkin haberin ardından kaldıraçlı hesaplar ve kısa vadeli makro fonlarda yen karşısında dolar satışı gerçekleşti.

Doların on önemli para karşısındaki değerini takip eden Bloomberg Dolar Spot Endeksi, TSİ 08:08'de 1,198.64 puan oldu. Dolar, yen karşısında yüzde 0.12 gerileyerek 111.17 seviyesinden işlem gördü. ABD Doları, sterlin karşısında hafif yükselerek 1.2990'dan alıcı buldu.