Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, Fed'in bu akşam son tutanaklarını açıklayacak olması ve traderların büyük bölümünün Haziran ayında faiz artırımı beklemeleri le birlikte, dikkatlerin faiz artırımının hızına i,lişkin işaretlere çevrilmesinin ardından kayıplarını korudu.

Spot altın, Salı günü yüzde 0.8 değer kaybettikten sonra, fazla değişmeyerek, Singapur saati ile 12:00'de ons başına 1,251.77 dolar seviyesinde kaldı.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Salı günkü yüzde 0.3'lük artışının ardından yüzde 0.1 daha yükseldi.

Philadalphia Fed Başkanı Patrick Harker, Haziran ayında faiz artırımına gidilmesinin "uzak ihtimal" olduğunu kaydetti.

Mumbai'de Kotak Commodity Services analisti Madhavi Mehta, "Fed toplantı tutanaklarının bugün açıklanacak olması ile birlikte, piyasada dikkatler tekrar Fed'e ve Haziran ayındaki olası faiz artırımına çevrilecek," dedi ve "Son toplantısında, Fed, ABD ekonomisine yönelik iyimserliğini tekrarlamıştı ve bu durum faiz artırımlarının devam edeceği beklentilerini güçlendirmişti. Bugünkü Fed tutanakları aynı duruşu yansıtacak" şeklinde görüş bildirdi.

Çin'de Şanghay Altın Borsası'nda işlem gören yüzde 99.9 9saflıktaki altının gram fiyatı yüzde 0.8 düşerek 279.30 yuana indi. Şanghay Vadeli İşlemler Borsası'nda, Aralık vadeli altın kontratları yüzde 1 düşüşle gram başına 282.50 yuana gerilerken, Aralık vadeli gümüş yüzde 0.7 değer kaybederek kilogram başına 4,105 yuana indi.

Diğer değerli metallere bakıldığında, gümüş yüzde 0.5 düşerek ons başına 16.9853 dolara inerken, platin ve palladyumun her ikisi de yüzde 0.5 düşerek sırasıyla ons başına 942.04 dolar ve 772.20 dolar seviyelerine indi.