Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Euro/Dolar paritesi, Avrupa Merkez Bankası (AMB) yetkililerinin son yorumlarının yatırımcı algısı üzerinde etkili olmasıyla dalgalı seyretti. Euro, dolar karşısında kazançlar ve kayıplar arasında dalgalanırken yatırımcılar, AMB Başkanı Mario Draghi'nin para politikasına ilişkin daha fazla ipucu vermesini umuyor.

Peter Praet ve Benoit Coeur gibi AMB yetkililerinden son dönemde gelen birbirinden ayrışan yorumlar, euro/dolar paritesinde yükseliş bekleyen yatırımcıların endişelerini artırdı.

Kamuya açıklama yapma yetkileri bulunmaması nedeniyle ismilerinin açıklanmasını istemeyen traderlara göre kaldıraçlı ve interbank yatırımcılarının euro/dolar paritesinde uzun vadeli beklentileri 1.1150 seviyesinden 1.1100 ve altına indi.

Yatırımcılar, Draghi'nin Çarşamba günü gerçekleştireceği konuşmasından ABD'nin Haziran ayı toplantısı öncesinde para politikasına ilişkin daha fazla ipucu elde etmeyi bekliyor.

Euro/dolar paritesi, kazançlar ve kayıplar arasında dalgalanmasının ardından, TSİ 13:46'da günlük bazda fazla değişmeyerek 1.1184 seviyesinden işlem gördü.