Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Euro'ya ilişkin beklentiler, 2017'nin “risk yılı” olacağı ve euroyu olumsuz etkileyeceği yönündeydi. Şimdi ise 2017 euro için on yılın en iyi yılı olacak gibi görünüyor.

Euro/Dolar paritesi bu hafta altı ayın zirvesine tırmandı ve yılın ilk yarısında G-10 paraları arasında en iyi performansı gösteren para birimi olma yolunda.

Hollanda ve Fransa seçimlerinde euro karşıtı olanların yenilgisi, beklentinin üzerinde açıklanan bölgesel ekonomik veriler ve Euro Bölgesi hisse senedi piyasalarına doğru giderek artan fon girişleri, yatırımcıların euronun görünümüne ilişkin güvenini artırıyor.

Bank of America Merrill Lynch g-10 Döviz stratejisi birim yöneticisi Athanasios Vamvakidis, “Euro işlemlerine daha fazla hedge fonlarının dahil olmasıyla fon girişlerinde olumlu bir ivme var.” dedi. BofAML, euroda yen karşısında uzun posiyonda bulunuyor.

Morgan Stanley'e göre yabancı yatırımcılar Euro Bölgesi exchange traded fonlarına (ETF) 7 milyar dolarlık hedge dışı giriş yaparken, hedge edilmiş girişler 0.9 milyar dolarla sınırlı kaldı.

Euro/dolar paritesi, TSİ 09:37'de yüzde 0.13 artıda 1.1233 seviyesinden işlem gördü. Euro, 2017 yılında dolar karşısında yaklaşık yüzde 7.10 değer kazandı.