Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Dolar, San Francisco Fed Başkanı John Williams'ın Mart ayı dahil olmak üzere bu yıl toplam üç faiz artırımının makul olduğunu beliertmesiyle yönünü yukarı çevirdi.

ABD Doları, Williams'ın “ABD ekonomisi, Fed'in çifte hedefine hiç omadığı kadar yakın” şeklindeki değerlendirmesi ardındanönemli paraların çoğu karşısıdna yükseldi.

Traderlar, Williams Singapur'da gerçekleştirilen bir organizyonda konuşma yaparken yen karşısında 111.47 ile gün içi zirvesini gördü. Buna karşın, Tokyo ihracatçılarından gelen satış emirleri, dolar/yen partiesinin kazancını geri vermesinde etkili oldu.

ABD ve İngiltere finans piyasaları tatil nedeniyle Pazartesi günü kapalı olacak.

Tokyo'da Sony Financial Holdings Döviz piyasası analisti Kumiko Ishikawa, “Birçok piyasanın kapalı olmasından dolayı, dolar/yen paritesi 111 civarında kalacak” dedi ve “Hisse senetlerine bağlı olarak 111'in altına düşebilir ama temel olarak mevcut seviyelerde tutunmuş durumda” diye devam etti.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, erken saatlerdeki kayıplarının ardından yönünü yukarı çevirerek TSİ 08:00'da yüzde 0.04 yukarıda 1,202.21 puan oldu. Dolar, yen karşısında yüzde 0.03 ekside 111.29 seviyesinden işlem gördü.