Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

(12:05'te güncellendi)

Altın fiyatları, ABD'de Başkan Donald Trump yönetiminin, Başkan'ın damadı Jared Kushner'in Rus yetkililer ile bağlantısına ilişkin incelemenin ortaya çıkmasından kaynaklanan sorunlarla uğraşması ve yatırımcıların dikkatlerini Cuma günü açıklanacak olan ABD tarım dışı istihdam verisine çevirmesi ile birlikte son bir ayın en yüksek seviyesine çıktı.

Spot altın yüzde 0.2 yükselişle ons başına 1,270.44 dolara kadar çıkarak 1 Mayıs'tan bu yana en yüksek seviyesini gördükten sonra, Singapur saati ile 14:04'te 1,267.24 dolara geldi. Metal bu ay yüzde 0.1 düştü.

Mumbai'de Kotak Commodity Services analisti Madhavi Mehta, "Altın, Trump, Fed'in para politikası, Çin'in ekonomik görünümü ve İngiltere seçimlerine ilişkin belirsilikler ile birlikte güvenli liman alımlarından destek buluyor," dedi ve "Piyasada dikkatler şimdi yarın Çin'de açıklanacak imalat sanayi PMI ve Cuma günkü ABD tarım dışı istihdam verilerine ve 8 Haziran'daki İngiltere seçimlerine çevrilecek" şeklinde görüş bildirdi.

Singapur'da IC Asia piyasa stratejisti Jingyi Pan, "Draghi'nin yorumları piyasa için beklenmedik derecede güvercindi," dedi ve dolar endeksindeki yükselişin bu ay ilk başta altın fiyatlrı üzeride baskı oluşturduğunu kaydetti.

ABD'de Cuma günüaçıklanacak olan tarım dışı istihdam verisi yakından izleniyor. Bu verinin Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanına göre 185,000 artması bekleniyor.

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, Euro Bölgesi'nin halen AMB'nin parasal desteğine ihtiyaç duyduğunu kaydetti.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi Salı günü yüzde 0.2 arttı.

Çin'de piyasalar bugün de tatil dolayısıyla kapalı.

Spot gümüş yüzde 0.3 yükselişle ons başına 17.4506 dolara çıkarken, platin yüzde 0.2 düşerek ons başına 952.85 dolara indi ve palladyum ons başına 798.95 dolar seviyesinde yatay seyretti.

(12:05'te güncellendi)