Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, yatırımcıların dikkatlerini Cuma günü açıklanacak olan ABD tarım dışı istihdam verisi öncesi, Fed Guvernörü Lael Brainard'ın faiz yorumlarına çevirmeleri ve fiyatların yukarı yönlü ivmesini kaybetmesinin daha da düşüş olabileceğini işaret etmesi ile birlikte düşüşünü ikinci güne taşıdı ve bir ayın zirvesinden başlattığı düşüşünü daha da genişletti.

Spot altın yüzde 0.2 düşüşle Singapur saati ile 13:15'te ons başına 1,260.73 dolara geriledi. Altın böylelikle bu ay yüzde 0.6 düştü ve dört aydır süren yükselişini durdurmaya yöneldi. Fiyatşar Salı1,270.60 dolar ile 1 Mayıs'tan bu yana en yüksek seviyesini gördü.

Fed Guvernörü Brainard, yumuşak enflasyonun kendisini faiz konusunda yeniden düşünmeye sevk edebileceğini söyledi.

Singapur'da Oanda Corp. piyasa stratejisti Jeffrey Halley, "Brainard sürekli güvercin konumunda ve bu yüzden güçlü bir şekilde fiyatlandı," dedi ve "Kısa vadede uzun pozisyonlarımızı artırdık ve yukarı yönde ivmenin azlığı kısa vadede düşüşün daha da sürebileceğini işaret ediyor" şeklinde görüş bildirdi.

Halley, 1,270/1,272 dolar alanındaki direncin sürdüğünü ve bu bölgenin Mayıs ayında yükselişi durdurduğunu kaydetti ve "Altının kısa vadede daha da güçlendiğini söyleyebilmek için bu direnç bölgesinin üzerinde günlük bazda kapanış olması gerek" şeklinde görüş bildirdi.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.1 yükseldi. Endeks bu ay yüzde 1.2 düştü ve düşüşünü üçüncü aya taşımaya yöneldi.

#yataytekli#haber##center#

ABD'de Cuma günü açıklanacak olan tarım dışı istihdam verisi dikkatle izleniyor.

Çin'de Şanghay Altın Borsası'nda işlem gören yüzde 99.99 saflıktaki altının gram fiyatı yüzde 0.5 düşerek 279 yuana indi.

Şanghay Vadeli İşlemler Borsası'nda, Aralık vadeli altın kontratları yüzde 0.5 düşerek gram başına 281.90 dolara inerken, Aralık vadeli gümüş kontratları yüzde 0.5 gerileyerek kilogram başına 4,104 yuana düştü.

Spot gümüş yüzde 0.7 düşüşle ons başına 17.2840 dolara indi. Metal bu ay yüzde 0.4 yükseldi.

Platin yüzde 0.4 yükselerek ons başına 942.80 dolara çıktı. Metal bu ay yüzde 0.4 geriledi ve düşüşünü üçüncü aya genişletmeye yöneldi.

Palladyum yatay seyrederek ons başına 807.80 dolarda kaldı. Metal bu ay yüzde 2.2 geriledi ve dört ay süren kazancını sonlandırdı.