Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Fed'in seri faiz artırımlarına yönelik coşkusunu kaybedebileceğini düşünen altın boğalarının, değerli metalin üç ayın en uzun düşüş serisini sonlandırması beklentileri artıyor.

Yatırımcılar, SPDR Gold Shares'a geçtiğimiz hafta 675 milyon dolar aktararak, altın destekli en büyük exchange traded fonu (ETF) içerisindeki altın miktarını altı ayın zirvesine taşıdı.

Fed'in Çarşamba günkü politika kararlarına ilişkin faiz artırımı beklentisi yüzde 100'e yaklaşırken, -büyümeyle ilgili kaygılardan dolayı- Fed'in parasal sıkılaştırma konusunda agresif bir tempo benimseyeceğine ilişkin şüpheler giderek artıyor.

EverBank World Markets'tan Chris Gaffney, “İleriye dönük açıklamalarında bir miktar temkinli olmaya başayabilirler çünkü birinci çeyrek hem Fed hem de ABD ekonomik toparlanması için kesinlikle hayal kırıklığına uğratıcı oldu.” dedi ve “Altını yukarı taşıyabilecek birkaç şey var” diye devam etti.

Altın vadeli kontratlar, ABD Başkanı Donald Trump'ın -vergi indirimleri dahil- ekonomi gündeminin kongreden çıkabileceğine ilişkin artan kaygıların etkisiyle bu yıl yüzde 10 tırmandı.