Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, ABD'de vergi indirimlerinin piyasada yeniden konuşulmaya başlaması ile birlikte, 2 Haziran'dan bu yana en yüksek seviyesini gördü ve Şubat'tan bu yana ilk aylık yükselişine yöneldi. Gelişen piyasa apra birimlerini içeren endeks ise son bir ayın en düşük seviuyesine indi.

Avrupalı traderlara göre, ABD para birimi için bu ay görülen talep, yaz durgunluğunun işlem hacimleri üzerinde baskı oluşturması ile birlikte eski kısa pozisyonlardan gelen kar realizasyonları ve Fed'in noktasal grafikleri konusunda piyasanın yanlış fiyatlama yaptığını düşünenlerden gelen alımlardan kaynaklandı. ABD'de Temsilciler Meclisi Sözcüsü Paul Ryan, Salı günü, bir kez daha dolara destek olan vergi kolaylıklarına ilişkin beklentileri yatırımcıların radarına yeniden getirdi. Risk işlemlerinin azalması ile birlikte, yenin G10 ülkeleri paralarındaki kazançlara liderlik etmesine karşın, dolar gelişen piyasa bloku karşısında gerçekleştirdiği ralliden destek buldu.

MSCI Gelişen Piyasa Paraları Endeksi, son beş ayda ilk kez 55 günlük hareketli ortalamasının altında kapatmaya hazırlanıyor gibi görünmesi ile birlikte, 19 Mayıs'tan bu yana en düşük seviyesine indi. Doların son yükselişi kısa vadeli direnç seviyelerinin etkisini ortadan kaldırdı ve Bloomberg'in Korku Hırsı göstergesi boğaların yeniden fiyat hareketi üzerinde kontrolü aldığını işaret etti. Kamuya açıklama yapma yetkisi olmamasından dolayı isimlerini vermeyen traderlar, ABD para birimine talebin ayrıca, sterlinin 1.26 dolar seviyesindeki desteğin altına inmesi ve yenin 111.00 seviyesi yakınına güçlenmesi ile birlikte yüzeye çıktığını kaydediyorlar.

Kraliçe 2. Elizabeth'in Londra saati ile 11:30'daki konuşma yaparken, Başbakan Theresa May'in Muhafazakar Partisi ile Kuzey İrlanda2nın Demokrat Birlik Partisi2nin arasındaki müzakereler devam ediyor. Siyasi istikrarsızlık sterlinde volatilitenin artmasına sebep olurken, bir yıl vadeli volatilite beklentisi göstergesi yükselişini sekizinci güne taşıyarak, Mart 2015'ten bu yana en uzun yükseliş dönemini gerçekleştirdi ve yaklaşık iki ayın en yüksek seviyesine çıktı.