Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, Fed'in son toplantısının tutanaklarının yetkililer arasında bilançonun ne zaman küçültülmeye başlanacağı ve düşük enflasyon ortamında politika stratejisine nasıl yaklaşılacağı konusunda görüş ayrılığı olduğunu göstermesinin ardından sakin bir seyiz izledi.

Spot altın, Kuzey Kore'nin füze denemesinin ardından hem Salı hem de Çarşamba günü yüzde 0.3 artmasının ardından, yüzde 0.1 gerileyerek, Singapur saati ile 10:55'te ons başına 1,226.33 dolarda kaldı.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Çarşamba günü yüzde 0.1 yükseldikten sonra fazla değişmedi.

Fed'in Çarşamba günü açıklanan, faiz artırımı kararının alındığı Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) 13-14 Haziran'daki toplantısının tutanaklarına göre, Fed yetkilileri, kademeli faiz artırımı yaklaşımının uygun olduğunu tekrarlarken, 4.5 trilyon dolara ulaşan bilançoyu bu yıl küçültmeye başlayacaklarını işaret ettiler.

Singapur'da IG Asia analisti Jingyi Pan, "Piyasada farklı görüşlere ilişkin 'karışık algılama' fiyatların yatay seyretmesine neden oluyor," dedi ve "Altın fiyatları konsolidasyon sürecinde ve bu trend ABD istihdam verisi öncesi devam edebilir" şeklinde görüş bildirdi.

Çin'de Şanghay Altın Borsası'nda işlem gören yüzde 99.99 saflıktaki altının gram fiyatı yüzde 0.1 yükselerek 270.30 yuana çıktı ve Şubat ayından bu yana en düşük kapanış seviyes yakınındaki seyrini sürdürdü.

Şanghay Vadeli İşlemler Borsası'nda, Aralık vadeli altın kontratları yüzde 0.2 yükselerek gram başına 272.95 yuana çıktı ve 7 günlük kayıp serisini durdurdu.

Aralık vadeli gümüş kontratları şse yüzde 1.1 düşüşle kilogram başına 3,838 yuana kadar inerek Haziran 2016'dan bu yana en düşük seviyesini gördü.

Uluslararası piyasalarda, spot gümüş, Çarşamba günü ons başına 15.8865 dolara kadar indikten sonra yüzde 0.2 gerileyerek 16.0563 dolara geldi.

Platin fazla değişmeyerek ons başına 909.96 dolarda kalırken, palladyum ons başına 843.42 dolar seviyelerinde yatay seyretti.