Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

ABD petrol stoklarındaki düşüş, üretim artışına giden üreticilerilerin bir yılı bulan genişelemesine devam etmesiyle dengelendi. Petrol fiyatları, haftalık bazda düşüş kaydetti.

Petrol vadeli kontratlar, Perşembe günkü ABD verisinin petrol stoklarının 6.3 milyon varil ile beklenenin üç katı düzeyde gerilediğini işaret etmesine karşın, bu hafta yüzde 3.9 geriledi. ABD'li petrol üreticilerinin petrol sondaj kuleleri bu hafta artmayı sürdürdü.

Rusya ve Suudi Arabistan'ın petrol anlaşmasına yılın erken dönemlerine göre daha az gönüllü görünmesiyle ve ABD üretiminin artmayı sürdürmesiyle birlikte, OPEC anlaşmasının petrol arz fazlasını giderebileceğine yönelik yatırımcı endişeleri önemini koruyor.

Seattle'da U.S. Bank varlık yönetimi kıdemli yatırım stratejisti Rob Haworth, “Piyasa ikna olmamış durumda çünkü temel göstergeler hala ikna edici değil” dedi. Haworth, “Piyasa fiyatlarını kontrol eden unsur hala arz fazlası” diye ekledi.

Rusya'nın OPEC anlaşmasındaki petrol üretimi kısıntısının daha fazla artırılmasına karşı çıkacağının belirtilmesi ardından petrol, 2017'deki en uzun rallisine bu hafta ara verdi.

WTI petrolde Ağustos vadeli kontratlar, Nymex'teki işlemlerde 1.74 dolar gerileyerek varil başına 43.78 doları görmesi ardından 44.23 dolar seviyesinde dengelendi.

Eylül vadeli Brent petrol kontratları, Londra'daki işlemleri 1.40 dolar ekside 46.71 dolardan tamamladı. Brent petrol bu hafta yüzde 2.5 ekside bulunuyor. Küresel petrol göstergesi, Eylül vadeli WTI kontratlarına göre 2.32 dolar primli işlem gördü.