Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Sterlin, İngiltere'nin Avrupa Birliği (AB) ile gerçekleştireceği Brexit görüşmelerinin ikinci turu öncesinde hükümet içerisindeki fikir ayrılıklarının etkisiyle, dolar karşısında 10 ayın zirvesinden düştü.

Sterlin, büyük bir ihtimalle vatandaş haklarının odak noktasında bulunacağı Brexit görüşmeleri öncesinde üç günlük yükselişine ara verdi. Maliye Bakanı Philip Hammond, geçici düzenlemelerin Ticaret Bakanı Liam Fox'un işaret ettiği gibi birkaç aydan çok daha uzun, birkaç yıl sürebileceğini belirtmesi ardından İngiltere kabinesinde tansiyon yükselmişti.

Sterlin, geçtiğimiz hafta İngiltere Merkez Bankası'nın (BOE) şahin söylemleri ve beklenenden zayıf gelen ABD enflasyon verisinin etkisiyle yükseliş kaydetti. Başbakan Theresa May'in hükümetinde olası bir bölünme AB ile iyi bir anlaşma yapılmasını zorlaştırabilir.

Londra'da Toronto Dominion Bank Döviz stratejisi birim yöneticisi Ned Rumpeltin, “Kabine seviyesindeki bölünmenin giderek daha fazla açığa çıktığını görüyoruz.” dedi. Rumpeltin, sterlinin üçüncü çeyreğin sonuna kadar 1.26 seviyesine gerilemesini bekliyor.

Sterlin, dolar karşısında 1.3117 ile Eylül'den beri görülen en yüksek seviyesine yükselmesinin ardından yüzde 0.2 ekside 1.3071'den işlem gördü.