Advertisement

ABD hisse senetleri haftanın ilk işlem gününde, bankacılık, medya ve enerji hisselerindeki yükselişin, aralarında Faebook ve Amazon'un da bulunduğu teknoloji hisselerindeki düşüşü dengelemesi ile karışık kapandı.

Kablo sağlayıcısı Charter Communications bir Japon taknoloji şirketi tarafından satın alınacağı haberleri ile sert yükseldi. Bunun yanında, kablo TV şirketi Scripps Networks ve Discovery Comunications birleşerek 12 milyar dolarlık bir büyüklük olma yolunda anlaşmaya vardı.

Teknoloji şirketleri değer kaybetti. Facebook güçlü ikinci çeyrek sonuçlarının etkisi ile gelen geçen haftaki kazançlarının bir kısmını geri verdi. Yüksek harcamalar ise Amazon'u olumsuz etkilemeye devam ediyor. Bankalar, HSBC'nin iyi kar açıklaması ile birlikte değer kazandı.

S&P 500 Endeksi'ndeki şirketlerin yarısı karlarını açıkladı ve bu hafta başta Apple olmak üzere diğer şirketler de bu açıklamalara katılacak.

Dow Jones Sanayi Endeksi 60.81 puan (yüzde 0.28) artışla 21,891.12 puana ulaşarak rekor seviyeden kapandı.

Standard & Poor's 500 Endeksi (S&P 500) ise 1.80 puan (yüzde 0.07) kayıpla 2,470.30 puana, Nasdaq Teknoloji Endeksi de 26.55 puan (yüzde 0.42) düşüşle 6,348.12 puana geriledi.

Elektrikli otomobil üreticisi ve enerji depolama şirketi Tesla'nın hisseleri yüzde 3.4 düşerken, Twitter'ın hisse başına değeri yüzde 3.9 değer kaybetti.

ABD'li perakende devlerinden Costco ve Target'ın hisse başına değerleri ise sırasıyla yüzde 3.7 ve yüzde 1 artış kaydetti.