Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, ABD Başkanı Donald Trump'ın kısa süre önce göreve başlayan İletişim Direktörü'nün görevini sonlandırmasının ardından Beyaz Saray'da yeniden alevlenen siyasi sorunlardan dolayı dolardaki zayıflamadan güç buldu ve altı haftanın en yüksek seviyesi yakınında seyrediyor.

Spot altın Singapur saati ile 11:09'da ons başına 1,269.86 dolar seviyelerinde yatay seyrediyordu. Metal Pazartesi günü 1,271.23 dolara kadar çıkarak 14 Haziran'dan bu yana en yüksek seviyesini gördü.

Sydney'de Fat Prophets kaynak analisti David Lennoz, "İletişim Direktörü Scaramucci'nin görevden alınmasının doğrudan etkisi olmayacaktır, ancak bu durum Trump'ın ilk yılında görevlendirdiği yetkililer konusundaki anlaşmazlıkları daha da  "derinleştirecektir ve piyasalar tedirgin," dedi ve "Görevden ayrılmalar ve alınmalar doları olumsuz etkiliyor, zira bundan sonra kimin gideceği ve bunların yerine kimin geleceği konusundaki belirsizlik, Trump'ın programına uygulamasına ilişkin endişeleri artıracak" şeklnde görüş bildirdi.

Lennox, doların altının yönünün yegane belirleyicisi olarak kalmaya devam edeceğini sözlerine ekledi..

Bloomberg Dolar Spot Endeksi Temmuz ayında da düşerek üst üste beşinci ayı da kayıpla geçti.

Çin'de Şanghay Altın Borsası'nda işlem gören yüzde 99.99 saflıktaki altının gram fiyatı yüzde 0.1 artarak 275.48 dolara çıktı. Şanghay Vadeli İşlemler Borsası'nda, Aralık vadeli altın kontratı yüzde 0.1 yükselerek gram başına 278.3 yuana çıkarken, Aralık vadeli gümüş yüzde 0.4 kazançla kilogram başına 3,931 yuana ulaştı.

Uluslararası piyasalarda, spot gümüş önceki iki günde yüzde 1.5 yüksldikten sonra fazla değişmedi. Platin ons başına 940.88 dolar seviyelerinde yatay seyrederken, palladyum yüzde 0.2 değer kazanarak ons başına 889.29 dolara tırmandı.