Advertisement

New York Borsasında endeksler, petrol fiyatlarındaki düşüş ve ABD-Kuzey Kore arasında artan gerilimin etkisiyle geriledi. Dow Jones Endeksi, 10 gün üst üste rekor seviyede kapandıktan sonra düştü. Sağlık bakım ve tüketici odaklı şirketlerin hisseleri en fazla kaybeden gruplar olurken, kamu hizmet şirketleri yukarı yönde hareket etti. Enerji hisseleri, petrol fiyatlarındaki düşüşle değer kaybetti.

Kapanışta, Dow Jones Sanayi Endeksi 33.08 puan (yüzde 0.15) azalışla 22,085.34 puana gerileyerek 9 gün süren rekor kırma serüvenini sonlandırdı. Standard & Poor's 500 Endeksi (S&P 500) 5.99 puan (yüzde 0.24) düşüşle 2,474.92 puana ve Nasdaq Teknoloji Endeksi 13.31 puan (yüzde 0.21) kayıpla 6,370.46 puana indi.
Analistler, hisse senetlerinin satış ağırlıklı seyretmesinde petrol fiyatlarındaki gerileme ve Kuzey Kore’ye ilişkin siyasi gerilimlerin etkili olduğunu belirtti.

ABD Başkanı Donald Trump, Pyongyang rejiminin kıtalar arası füzelere yerleştirilebilecek minyatürleştirilmiş nükleer savaş başlığı ürettiği yönündeki haberlerin ardından “Kuzey Kore için en iyisi ABD’yi daha fazla tehdit etmemek. Aksi halde dünyanın daha önce hiç görmediği ateş ve şiddetle karşılanacaklar” ifadesini kullandı.