Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

(Güncellendi)

Altın vadelileri, ABD'de  tüketici fiyatlarının beklentilerden daha az arttığını gösteren verinin ardından kazançlarını 9 haftanın en yüksek seviyesine taşıdı. ABD'de Cuma günü açıklanan enflasyon rakamları, Fed'in faiz artışı görünümünü zayıflattı. 

Aralık vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında yüzde 0.6 kadar yükseldi ve onz başına 1,298.10 dolardan işlem gördü. Altın, hafta boyunca yüzde 2'den fazla yükseldi ve son beş haftanın dördünü kazançla tamamlamaya yöneldi. 

ABD Çalışma Bakanlığı'nın Cuma günü açıkladığı veri, TÜFE'nin Temmuz ayında yüzde 0.1 yükselerek Bloomberg anketine katılan analistlerin yüzde 0.2'lik yükseliş beklentilerinin altında kaldığını gösterdi. Fiyat baskılarında süren geri çekilme, Fed'in bu yıl bir kez daha faiz artışına gitme durumunu zorlaştırdı. Düşük faizler, yatırımcıları, faiz getirisi olmayan altına yöneltti.

 

Londra'da Think Markets U.K. Ltd. piyasa baş analisti Naeem Aslam, "TÜFE verisiyle birlikte yatırımcılar, bu yıl bir kez daha faiz artırılmayacığını düşünüyor" dedi ve "Bu, Fed'in durumuna yardımcı olmazken, Fed'in yavaş hareket etmesini isteyen güvercinleri destekliyor" diye konuştu. 

(Güncellendi)