Advertisement

(22:56'da güncellendi)

ABD hisse senetleri, Başkan Donald Trump'ın, Beyaz Saray Baş Stratejisti Steve Bannon'un görevine son vermesiyle, ralli yaptı. Aralarında yen ve altının da bulunduğu 'güvenli liman'lar kazançlarını geri verirken, petrol tırmandı. 

ABD'nin büyük endeksleri, erken saatlerde gelen kayıplara rağmen yönlerini yukarıya doğru çevirdiler. Avrupa'da hisseler, Barcelona'da bir minibüsün kaldırıma çıkarak kalabalığın arasına dalması sonucu 13 kişinin öldüğü terörist saldırının ardından, kayıplarını genişletti. Hazine tahvilleri düştü ve dolar zayıfladı. 

Trump'ın sağ kolu olarak bilinen Bannon, Trump'ın ABD başkanlık seçimlerini kazanmasında önemli rol oynamıştı. Irkçı görüşleriyle bilinen Bannon'ın ismi Trump'ın kabinesinde açıklandığından bu yana ABD ana akım medyasının hedefi haline gelmişti. Bannon'ın görevine son verilmesi ABD Borsalarının üzerinde olumlu bir etki yarattı. 

Lindsey Group Baş Piyasa Analisti Peter Boockvar, Cuma günü, müşterileri için hazırladığı notta, "Parti üyeleriyle kavga etmek, parti üyelerince eleştirilmek bir liderin politik ajandasındakileri gerçekleştirebilmesine yardımcı olmaz" şeklinde görüş bildirdi.

EPFR Global verisine göre, yatırımcılar, Kore Yarımadası'na ilişkin gerginliğin kızışmasıyla 16 Ağustos ile biten haftada hisse senedi fonlarından 1.3 milyar dolar çekti. Barselona'da Perşembe günü gerçekleşen ve en az 13 kişinin hayatına mal olan saldırı, teröre ilişkin korkuları artırdı.

Londra merkezli Legal & General Investment Management Stratejisti Simon Quijano-Evans, "ABD ve İspanya'daki terör saldırıları, diğer jeopolitik kargaşaya eklendi" dedi ve "Bu durum, piyasaların bir noktada aşırı tepki vermesiyle sonuçlanabilir" diye konuştu. 

Piyasalar

*S&P 500 Endeksi, erken saatlerde yüzde 0.4 düşmesinin ardından, New York saatiyle 15:02'de yüzde 0.1'den daha az yükselerek 2,431.26 seviyesine geldi. 

*Dow Jones Sanayi Endeksi, 24 puan gerileyerek 21,726.89 seviyesine geldi. Nasdaq Bileşik Endeksi, yüzde 0.2 yükseldi. 

*Stoxx Europe 600 Endeksi, yüzde 0.7 düştü. 

*MSCI Tüm Ülkeler Dünya Endeksi, yüzde 0.2 düştü. 

*Almayan'nın DAX Endeksi, yüzde 0.3 düştü. 

*İngiltere'nin FTSE 100 Endeksi, yüzde 0.9 düştü. 

*MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, yüzde 0.2 düştü. ,

Para Birimleri

*Bloomberg Dolar Spot Endeksi, yüzde 0.3 geriledi. 

*Euro, dolar karşısında yüzde 0.3 değer kazanarak 1.176 seviyesine geldi. 

*Sterlin, yüzde 0.1'den daha az tırmanarak 1.2875 dolardan işlem gördü. 

*Yen, yüzde 0.3 yükseldi ve 109.25 dolar seviyesine geldi. 

Hazine Tahvilleri

*ABD'nin 10 yıllık Hazine tahvillerinin faizi, bir baz puan arttı ve yüzde 2.193 seviyesine geldi. 

*Almanya'nın 10 yıllıklarının faizi, bir baz puan düşerek yüzde 0.41 seviyesine geldi. 

*İngiltere'nin 10 yıllıklarının faizi, bir baz puandan daha az arttı ve 1.089 seviyesine geldi. 

Emtia

*Altın, ons başına 1287.90 dolar seviyesinde yatay seyretti. 

*Batı Teksas Petrolü(WTI), yüzde 3.3 yükselerek varil başına 48.65 dolardan işlem gördü. 

Asya

*Japonya'nın Topix Endeksi, kapanışta yüzde 1.1 düştü. Avustralya'nın S&P/ASX 500 Endeksi, yüzde 0.6 düştü. Kospi Endeksi, yüzde 0.1 düştü. Hang Seng Endeksi, yüzde 0.6 düştü. 

*MSCI Asya Pasifik Endeksi, yüzde 0.4 düştü. 

(22:56'da güncellendi)