Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Sanayi metalleri üç yılın en uzun süreli haftalık kazançlarını genişletti. Yatırımcıların arz ve talebe ilikşin görünümünün daha iyimser olmasıyla birlikte nikel yükselişini hızlandırdı ve çinko on yılın rekorunu kırdı.

Londra'da işlem gören nikel, Japonya'nın önde gelen rafinerisinin küresel darlığın daha fazla olmasını beklediğini belirtmesiyle, yüzde 2.7 yükseldi. Shanghai Vadeli Kontrat Borsası'nda işlem hacmi tırmandı. Londra Metal Borsası'ndaki altı ana kontrat yükseldi; bakır 2014 yılından bu yana en yüksek seviyesini gördü.

Metaller, hızlı ekonomik büyüme görünümü, zayıf dolar ve arzdaki daralmanın etkisiyle geride kalan altı haftada yükseldi. Şanghay'da Cofco Futures Ltd. analisti Wei Lai, yatırımcıların en önemli metal tüketicisi olan Çin'in görünümünün daha iyiye gittiğinin altını çizdi.

Londra Metal Borsası'nda işlem gören Nikel, Aralık ayından beri en yüksek seviyesini görmesinin ardından, yerel saat ile 13:40'ta yüzde 2.6 artıda ton başına 11,260 dolar seviyesinden alıcı buldu. Bakır yüzde 1.7 yükselerek ton başına 6,593 dolara tırmandı. Çinko, 3,180.50 dolara ulaşarak Ekim 2007'den beri en yüksek seviyesine ulaştı. FTSER 350 Madencilik Endeksi, yüzde 1.3 yükselerek Şubat zirvesine yaklaştı.