Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, yaturumcıların ABD'nin Jackson Hole kasabasında Perşembe günü başlayacak olan yıllık sempozyumda dünyanın önde gelen merkez bankası başkanlarından gelecek olan para politikası, ekonomik toparlanma ve enflasyon görünümlerine ilişkin  yorumları beklemeleri ile birlikte değer kaybetti.

Spot altın yüzde 0.3 düşerek Singapur saati ile 10:45'te ons başına 1,287.79 dolara indi. Metal Çarşamba günü, ABD Başkanı Donald Trump'ın mali gündemini gerçekleştiremeyeceğine ve hükümeti kapatma tehdidine ilişkin endişelerle gelen güvenli liman alımları ile yüzde 0.5 yükseldi.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Çarşamba günü yüzde 0.3 düştükten sonra yüzde 0.1 yükseldi.

Jackson Hole'da bugün başlayacak olan toplantıda Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mariıo Draghi ve Fed Başkanı Janet Yellen da yer alacak.

Singapur'da IG Asia stratejisti Jingyi Pan, "Cuma günü, Draghi ve Yellen konuşacak. Piyasanın gözü bu ikilide olacak," dedi ve "Bu konuşmalar para politikalarının nasıl şekilleneceğini işaret edecek" değerlendirmesinde bulundu.

Draghi Çarşamba günü Almanya'da yaptığı konuşmada, AMB'nin mevcut düşünceleri hakkında belli bir işaret vermedi ve merkez bankalarının, gelecekteki gelişmelere hazırlanabilmeleri için inovasyonlar konusunda açık görüşlü olmaları gerektiğini kaydetti.

Çin'de Şanghay Vadeli İşlemler Borsası'nda, Aralık vadeli altın kontratları gram başına 279.05 yuan seviyelerinde yatay seyrederken, Aralık vadeli gümüş yüzde 0.1 yükselerek kilogram başına 3,969 yuana çıktı.

Uluslararası piyasalarda, spot gümüş yüzde 0.3 düşüşle ons başına 17.0536 dolara gerilerken, platin ons başına 977.92 dolar seviyesinde yatay seyretti ve palladyum yüzde 0.1 gerileyerek ons başına 933.20 dolara indi.