Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, ABD Başkanı Donald Trump'ın, Kuzey Kore'nin nükleer denemesinin ardından Güney Kore ile milyararca dolar tutarından silah satışı konusunda anlaşmaya varmasının ardından 11 ayın en yüksek seviyesi yakınında tutundu.

Spot altın, Pazartesi günü ons başına 1,339.81 dolar ile Eylül 2016'dan bu yana en yüksek seviyesini görmesinin ardından, fazla değişmeyerek, Singapur saati ile 09:18'de 1.334 dolar seviyesinde kaldı.

Metal geçen hafta yüzde 2.6 yükselmişti.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi fazla deişmedi.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre, Trump ve Güney Kore lideri Moon, ellerindeki tüm imkanları kullanarak, Kuzey Kore üzerindeki baskıyı azami düzeye çıkarma konusunda anlaşmaya vardı.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Pazartesi günü Kuzey Kore tehdidini görüşmek üzere toplandı.

ABD'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Nikki Haley,  "Kuzey Kore'nin füzeleri kötüye kullanması ve nükleer tehditleri savaş için yalvardığını gösteriyor. ABD, asla savaş istemiyor ancak ülkemizin sabrı da sınırsız değil" dedi.



Sydney'de Australian Bullion Co. baş ekonomisti Jordan Eliseo, "Kore yarımadasındaki gerilim muhtemelen bu hafta, değeri metaller dahil, varlık piyasalarınının yönünü belirleyecek en önemli olay olacak," dedi ve "Altın kısa vadede 1,375 dolar seviyesine yükselebilir, ancak uzun pozisyonlarını agresif bir şekilde artıran spekülatif traderlar, yeniden dengeleme ya da kar satışlarına geçerse, aşağı hareket görülebilir" şeklinde görüş bildirdi.

Piyasalarda izlenecek önemli olaylar şöyle;

*Avustralya Merkez Bankası Saı günü politika toplantısını gerçekleştirecek.

*Çin bu hafta dış ticaret ve Döviz rezervleri verilerini açıklayacak.

*Fed yetkilierinden Lael Brainard, Bill Dudley ve Robert Kaplan buı hafta, 20 Eylül'deki politika toplantısı öncesi konuşma yapacak.

Diğer değeri metaelrden spot gümüş yüzde 0.2 düşüşle ons başına 17.8471 dolara inerken, platin fazla değişmeyerek ons başına 1,007.00 dolarda kaldı ve paladyum yüzde 0.1 yükseerek ons başına 978.03 doara tırmandı.