Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, Kuzey Kore'nin Japonya üzerinden geçen diğer bir füze denemesi daha yapmasının ardından güvenli liman niteliğindeki varlıklara talebin artmasının etkisiyle yükseldi ve buna bağlı olarak, altında Ağustos ortasından bu yana görülen ilk haftalık kayıp daraldı.

Spot altın yüzde 0.4 yükselerek ons başına 1,334.42 dolara kadar çıktıktan sonra Singapur saati ile 09:22'de 1,331.41 dolara geldi. Metal bu hafta yüzde 1.1 düştü.

Kuzey Kore bugün bir füze denemesi daha yaptı. Japonya bu füzeyi düşürmeye yönelik bir hamlede bulunmadı. Füze Hokkaido'nun kuzey adasının üzerinden geçerek Pasifik'te 2,000 km öteye düştü.



Singapur'da Oversea-Chinese Banking Corp. ekonomisti Barnabas Gan, "Pyongyang'ın ağırlaştırılan yaptırımlara karşı art arda füze denemelerine girişmesi hızlı çözüm şansını azaltıyor," dedi ve "Altın önümüzdeki aylarda 1,300 dolar seviyesinde destek bulabilir, ancak yıl sonuna dek 1,250 dolara doğru aşağı trend, özellikle piyasa yeniden olumsuz temel göstergelere ve potansiyel yüksek faizlere odaklanırsa, geçerliliğini korur" şeklinde görüş bildirdi.

ABD'de enflasyonun arttığını gösteren veriler, Fed'in bu yıl faiz artırımına gitme olasılığını artırdı.



Spot gümüş yüzde 0.2 yükselerek ons başına 17.8270 dolara çıktı ve bu hafgta yüzde 0.8 düştü. Platin yüzde 0.1 yükselerek os başına 986.02 dolara çıktı ve 5 Mayıs'tan bu yana en büyük haftalık kaybına yöneldi. Palladyum yüzde 0.1 yükselerek 928.16 doalra ulaştı ve üst üste ikinci haftayı da kayıpla geçmeye yöneldi.