Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, yatırımcıların dikkatlerini bu akşam sona erecek Fed toplantısının sonuçlarına çevirmeleri ile birlikte bir ayın en düşük seviyesi yakınında tutundu. Dikkatler, Fed'in 4.5 trilyon dolar büyüklüğe ulaşan bilançosunu küçültmeye yönelik planlarda olacak.

Spot altın, Salı günü yüzde 0.3 yükseldikten sonra yüzde 0.1 düşerek, Singapur saati ile 09:13'te ons başına 1,310.08 dolara indi. Metal Pazartesi günü 1,304.71 dolara kadar inerek 31 Apustos'tan bu yana en düşük seviyesini gördü.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi fazla değişmedi.

Salı günü başlayan ve bugün sona ercek olan Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısında, yatırımcılar gösterge faizin değiştirilmesini beklemiyor, ancak dikkatler bu yıl bir faiz artırımı daha olup olmayacağına ve bilançonun daraltılmasına ilişkin planlara yönelik işaretlerde olacak.

ABD Başkanı Donald Trump, Birleşmiş Milletler'de yaptığı konuşmada, Kuzey Kore'nin ABD ya da müttefiklerini tehdit ederse bu ülkeyi yok edeceklerini söyledi.



Singapur'da IG Asia piyasa stratejisti Jingyi Pan, "Fiyatlar, Fed kararı öncesi, genel anlamda yatay bir seyir izliyor ve tutunuyor," dedi ve "Toplantı piyasalar için bariz bir risk olayı olarak görülüyor. Özellikle doların yönü ve buna bağlı olarak altın fiyatları için" şeklinde görüş bildirdi.

Pan, "Fed'in olağan güvercin tutumu sürerse, dolarda son dönemde görülen gücün bir kısmı erir ve bu da altın için olumlu" dedi.

Spot gümüş yüzde 0.2 düşerek ons başına 17.2753 dolara inerken, platin fazla değişmeyerek ons başına 953.25 dolarda kaldı ve palladyum yüzde 0.5 yükselerek 915.68 dolara ulaştı.