Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, Kuzey Kore kaynaklı gerilim ve Fed'in politika yapıcılarından gelen yorumların etkisi ile, son iki haftanın en büyük yükselişini gösterdikten sonra kazançlarını korudu.

Spot altın, Pazartesi günü yüzde 1 ile 7 Eylül'den bu yana en büyük kazancını gerçekleştirdikten sonra fazla değişmeyerek Singapur saati ile 11:34'te ons başına 1,310.74 dolarda kaldı.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi yatay seyretti ve yılbaşından bu yana yüzde 9 düştü.

ABD Kuzey Kore krizini çözmek için dört ya da beş yol olduğunu açıkladı.

Kuzey Kore'den Ri, Trump'ın yorumlarının savaş ilanı olduğunu kaydetti.

Ayers Alliance Securities baş yatırım yetkilisi Jonathan Barratt, Bloomberg TV'ye yaptığı değerlendirmede, "Şu anda bu jeopolitik sorunlarla karşı karşıyayız ve bu yüzden fiyatların yukarı gittiğini görüyoruz," dedi ve "Altın zayıf dolardan ve ABD'de enflasyon endişelerinin ortaya çıkmaya başlamasından da destek buluyor" şeklinde görüş bildirdi.

Barratt, altının yıl sonunda 1,380 doları göreceği tahmininde bulundu.

New York Fed Başkanı William Dudley, ABD merkez bankasının para politikasının kademeli sıkılaştırması stratejisine bağlı kalması gerektiğini söylerken, Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari temkinli olunması gerektiğine dikkat çekti.

Fed Başkanı Janet Yellen Salı günü konuşma yapacak.

Şanghay Vadeli İşlemler Borsası'nda, Aralık vadeli altın kontratları yüzde 1.6 yükselerek gram başına 281.95 yuana çıkarken, Aralık vadeli gümüş yüzde 1.8 değer kazanarak 3,930 yuana ulaştı.

Uluslararası piyasalarda, spot gümüş yüzde 0.1 yükselerek ons başına 17.2028 dolara çıkarken, platin yüzde 0.2 ve palladyum yüzde 0.4 değer kazanarak sırasıyla ons başına 943.27 dolar ve 917.57 dolara yükseldi.