Advertisement

Wall Street'te gösterge endeksler, kapanışa doğru gelen satışların erken saatlerdeki kazancın önemli bölümünü gidermesinin ardından hafifçe yükseldi. Teknoloji hisseleri, dünkü kayıplarının birkısmını geri aldı, ancak enerji şirketleri ve bankalar geriledi.

Yazılım şirketi Red Hat'teki güçlü kazançlar ve Apple ve Facebook gibi büyük isimlerdeki toparlanma, teknoloji hisselerindeki yükselişlere yardımcı oldu. Kruvaziye seyahat şirketleri, Carvival'ın analistlerin beklentilerinden güçlü birüçüncü çeyrek geçirmesinin ardından değer kazandı. Küçük şirketleri içeren endeks rekor zirvelere ulaşmaya devam etti.

Piyasada şirket haberlerinin fazla olmamasından dolayı dikkatler Fed Başkanı Janet Yellen'ın konuşmasına çevrildi. Yellen, ekonomistlere verdiği konferansta, Fed'in enflasyonun neden düşük kaldığını bilmediğini işaret etti ve kendisinin ve diğer çalışma arkadaşlarının enflasyonun er ya da geç yüzde 2 hedefine ulaşacağını söyledi.  Yellen ayrıca Fed'in faizi çok yavaş artırmama konusunda dikkatli olması gerektiğini ve bankanın varsayımlarını değiştirebileceini kaydetti.

Standard & Poor's 500 Endeksi ise 0.18 puan (yüzde 0.01) artışla 2,496.84 puanla günü hafif yukarıda tamamlarken, Nasdaq Teknoloji Endeksi de 9.57 puan (yüzde 0.15) yükselişle 6,380.16 puana ulaştı. Dow Jones Sanayi Endeksi 11.77 puan (yüzde 0.05) düşüşle 22,284.32 puana gerilerken, endeks haziran ayından bu yana ilk defa 4 işlem günü üst üste düşüş kaydetmiş oldu.