Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Dolar, Fed başkan adaylarının şahin isimlerinden Kevin Warsh'ın göreve getirileceği yönündeki spekülasyonun etkisini kaybetmesiyle, iki ayın zirvesine yakın seviyelerden düştü. Traderların, Cuma günü istihdam raporu öncesinde pozisyonlanması da doların düşüşünde etkili oldu.

ABD parası, konuya yakın kaynakların Başkan Donald Trump'ın danışmanlarının merkez bankası başkanlığı için kendisine son bir aday listesi verdiği, ve listenin mevcut guvernörlerden Jerome Powell, eski Fed yetkilisi Warsh ve Ulusal Ekonomi Konseyi Direktörü Gary Cohn'u da içerdiğini belirtmesi ardından, G-10 paralarının tamamı karşısında değer kaybetti. ABD'de hazşne tahvili faizleri kayıplarını ikinci güne taşıdı.

Tokyo'da Gaitame.com Research Institute Ltd.'den kıdemli araştırmacı Takuya Kanda, “Dolar, en önemli unsurun Powell -Warsh'dan daha güvercin- spekülasyonu olmasıyla, yükselişine ara veriyor. Tahvil faizlerindeki düşüş de güveni azaltıyor. Fakat aşağı yönlü hareket, doların veriyle destekleneceği beklentisiyle istihdam verisi öncesi sadece bir pozisyon ayarlaması” dedi.

Politico'nun kimliğini açıklamadığı sürece yakın isimlere dayandırdığı haberine göre Hazine Bakanı Steven Mnuchin, Powell'ı işaret ediyor.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, TSİ 08:20'de yüzde 0.24 ekside 1,162.57 puan seviyesine geriledi. Dolar/yen paritesi, yüzde 0.30 ekside 112.51'den işlem gördü.