Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Dolar, piyasa için önemli ABD verileri, Fed yetkililerinin konuşmaları ve Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) Eylül toplantısına ilişkin tutanaklar öncesinde yatırımcıların beklemede kalmasıyla yatay seyrini korudu.

Dolar, düşük hacim ve ortalamanın altındaki likiditeyle birlikte G-10 paraları karşısında karışık bir seyir izledi. Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Salı günkü işlemlerde bu yılın ayı piyasasında belirleyici olan direnç seviyesini görmesinin ardından kazançlarını geri vermişti.

ABD'de Cuma günü açıklanacak olan tarım dışı istihdam verisi, Fed'in 2017 yılı sona ermeden faiz artırımına gidip gitmeyeceği konusunda ipucu sağlayabilecek olması nedeniyle yatırımcıların takibinde olacak.

Piyasanın Fed başkan adaylarına olan ilgisi göz önüne alındığında mevcut guvernörlerden Jerome Powell'ın ABD hazine tahvilleri ve ardından soru&cevap bölümü traderların dikkatini çekebilir.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, TSİ 13:05'te yüzde 0.06 artıda 1,164.87 puan oldu. Dolar, yen karşısında yüzde 0.12 ekside 112.62 seviyesinden işlem gördü.