Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, Kuzey Kore'ye ilişkin gerilimin yeniden artmasının, Fed'in yıl sonuna kadar bir faiz artırımı daha yapazağına ilişkin güçlenen beklentilere ağıt basmasının ardından yükselişini ikinci güne taşıdı.

Spot altın, Cuma günü yüzde 0.7 değer kazandıktan sonra yüzde 0.4 daha yükselerek, Singapur saati ile 10:16'da ons başına 1,282.32 dolara ulaştı.

Metal Cuma günü, ABD'de ücretlerdekia rtışın hızlandığını gösteren verinin ardından Fed'in Aralık ayındaki toplantıda faiz artırımına gitme olasılığının güçlenmesi ile birlikte 1,260.67 dolara kadar düştmüş ve 9 Ağustos'tan bu yana en düşük seviyesini görmüştü.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi Temmuz ortasından bu yana en yüksek seviyesi yakınında seyrediyor.

ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore konusunda açıklamalrnı yenidn sertleştirdi ve yıllarca süren diplomasinin başarısızlığa uğraması dışında "geriye yalnızca bir şeyin kaldığını" kaydetti.

İki Rus parlamentere göre, Kuzey Kore, yetkililerinin ABD'nin Batı Kıyısı'na ulaşma kapasitesine sahip olduğunu söylşedği bir füze denemesi planlıyor.

Sydney'de Australian Bullion Co. baş ekonomisti Jordan Eliseo, "Sarı metal için bir miktar destek bekliyoruz, özellikle son iki haftadır tutulan spekülatif pozisyonlar dikkate alındığında ve şimdiye dek önemli destek doğrularının tutunmasından dolayı" dedi.

ABD'de Çarşamba günü Fed toplantı tutanakları ve Cuma günü tüketici fiyatları ve perakende satışlar verileri açıklanacak.

Altın destekli exchange traded fonlarındaki (ETF) altın varlıkları, Blooomberg'in derlediği verilere göre, Cuma günü itibariyle yüzde 0.1 yükselerek 2,149.7 tona çıktı.

*Diğer metallere bakıldığında; spot güümüş yüzde 0.7 yükselişle ons başına 16.9503 dolara çıkarken, platin yüzde 0.3 yükselerek ons başına 918.56 dolar ve palladyum yüzde 0.4 kazançla ons başına 927.39 dolara ulaştı.