Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

ABD Doları, Eylül ayından bu yana ilk kez haftyayı ekside tamamlamaya hazırlanıyorDolar, yatırımcıların ABD'deki parasal sıkılaştırmanın temposunu tekrar değerlendirmesi ve son enflasyon verisini beklemesiyle, Eylül başından bu yana ilk kez haftayı düşüşle tamamlamaya hazırlanıyor.

ABD Doları, traderların Eylül ayı enflasyon verisi öncesinde beklemede kalmasıyla, G-10 paralarının tamamı karşısında geriledi. Dolar, Çarşamba günü açıklanan Fed tutanaklarından bu yana düşüşünü sürdürdü.

Eylül ayı FOMC toplantı tutankları enflasyonun hızına yönelik endişeleri işaret etmişti. Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, Fed'in Aralık ayında faiz artırımına gidip gitmeyeceğinden emin olmadığını belirtti. Fed fonlama oranı vadelilerine göre ise yıl sona ermeden faiz artırımına gidilmesi ihtimali yüzde 76.7 seviyesinde bulunuyor.

Sydney'de “ABD Doları'nı etkileyen kilit olay FOMC tutanakları” diyen St. George Bank kıdemli ekonomisti Janu Chan, “Trump'ın vergi önerisine ve Fed'in başkanlık koltuğuyla ilgili bir miktar belirsizlik de vardı.” diye devam etti.

ABD Doları'nın 10 önemli para karşısındaki değerini takip eden Bloomberg Dolar Spot Endeksi, bu hafta yüzde 0.6 ekside bulunuyor. 10 yıl vadeli hazine tahvillerinin faizleri, Perşembe günü 3 baz puan düşmesinin ardından, haftanın son işlem gününde yüzde 2.33 seviyesinde yatay seyretti.