Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Dolar, ABD Başkanı Donald Trump'ın vergi indirimi konusunda zafere yakın olduğu ve yakında Fed Başkanı'nı seçebileceği yönündeki iyimserliğin etkisiyle yükseldi. ABD'de 10 yıl vadeli hazine tahvillerinin faizleri yüzde 2.40 seviyesine yaklaştı.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Mart ayından bu yana ilk kez 100 günlük hareketli ortalamasının üzerinde kapattığı Cuma günkü kazançlarını artırdı. Trump, Fed Başkanlığı konusunda Stanford Üniversitesi ekonomisti John Taylor'ı (en şahin aday olarak görülüyor) ve Guvernör Jerome Powell'ı değerlendirdiğini, bununla birlikte Yellen'ın isminin de hala geçerli oladuğunu belirtti.

Sydney'de Westpac Banking Corp. kıdemli Döviz stratejisti Sean Callow, “ABD Doları kurumlar vergisi indirimi iyimserliği ve John Taylor'ın Fed konusundaki güçlü adaylığının iyimserliğiyle dolar, tahvil faizlerinden destek buluyor.” dedi ve 10 yıllıkların faizi için yüzde 2.40'nin kritik seviye olmayı sürdürdüğünün altını çizdi.

Dolar, Japonya'da Pazar günkü seçimlerde iktidarda bulunan koalisyon hükümetinin alt meclisin üçte ikisini sağlamasıyla, yen karşısında 3 ayın zirvesine tırmandı. Japonya Merkez Bankası'nın (BOJ) geniş para politikasının süreceğine yönelik beklentiler arttı.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.2 yükselerek 6 Ekim'den beri en yüksek seviyesini görmesi ardından kazançlarının bir kısmını geri verdi. Gösterge endeks yaklaşık yüzde 0.1 artıda seyrediyor. Dolar/yen paritesi 114.10 ile 11 Temmuz'dan beri en yüksek seviyesini görmesi sonrasında yüzde 0.3 artıda 113.83'den alıcı buldu.