Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, bu haftaki merkez bankaları toplantıları öncesi dolardaki güçlenme ile birlikte, iki haftanın en düşük seviyesi yakınında tutunuyor. Yatırımcılar ayrıca Fed'in bir sonraki başkanına ve ABD vergi reformuna ilişkin gelişmeleri de izliyor.

Spot altın, Pazartesi günü yüzde 0.1 yükseldikten sonra fazla değişmeyerek, Singapur saati ile 08:40'ta ons başına 1,282.99 dolarda kaldı.

Fiyatlar Pazartesi günü 1,272.61 dolar ile 6 Ekim'den bu yana en düşük seviyesini gördü.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Pazartesi günü 14 Temmuz'dan bu yana en yüksek seviyesini gördükten sonra fazladeğişmedi.

ABD'nin 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi yüzde 2.36 civarında yatay seyretti.

Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) Perşembe günkü toplantısında, 2017 yılının sonuna akdar devam etmesi öngörülen parasal genişleme (QE) programınınd araltılmasına ilişkin daha fazla işaret vermesi bekleniyor.

ABD Başkanı Donald Trump, Pazartesi günü basın mensuplarına yaptığı açıklamda, Fed için adayını açıklamaya "çok, çok yakın" olduğunu söyledi.

ABD ekonomisinin, Cuma günü açıklanacak verilere göre, yılın üçüncü çeyreğinde yıllıklandırılmış rakamla yüzde 2.5 büyümesi bekleniyor. Bu verinin iki büyük kasırgadan olumsuz etkileneceği düşünülüyor.

Diğer değerli metallerden spot gümüş yüzde 0.1 yükselerek ons başına 17.1052 dolara çıkarken, platin yüzde 0.2 yükselerek ons başına 927.35 dolar ve palladyum yüzde 0.3 primle ons başına 961.84 dolar seviyelerine tırmandı.