Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, ABD dolarının bütçe yasasının ABD Temsilciler Meclisi'nde kabul edilmesi ve buna bağlı olarak vergi reformu tasarısının onaylanacağı beklentilerinin artması sonrası dolarda görülen yükselişin etkisiyle, son yedi haftada altıncı haftayı da düşüşle geçmeye yöneldi ve iki ayı aşkın sürenin en düşük kapanış seviyesi yakınında seyrediyordu.

Spot altın fazla değişmeyerek, Singapur saati ile 08:34'te ons başına 1,267.20 dolarda kaldı. Metal Perşembe günü yüzde 0.8 düşerek 1,266.99 dolar ile 8 Ağustos'tan bu yana en düşük seviyesinden kapandı ve bu hafta yüzde 1 değer kaybetti.

 

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.1 tırmanrak Temmuz ayından bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

ABD'nin 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi yüzde 2.45 seviyesindeydi.

Avrupa'da, Avrupa Nerkez Bankası Başkanı Öario Draghi, Ocak ayından itibaren aylık varlık alımlarını yarı yarıya düşürerek 30 milyar euroua indiren planı açıkladı, ancak aynı zamanda, sıfır seviyesindeki faizin, parasal genişlemeyi ne zaman sonlandırmaya karar verilrse o zamana kadar süreceğini de kaydetti. Bu açıklama euronun değer kaybetmesine yol açtı.

ABD'de bugün 3. çeyrek büyüme rakamı açıklanacak.

Altın destekli exchange traded fonlarındaki (ETF) altın varlıkları, Çarşamba günü 2,163.4 ton ile Kasım ayından bu yana en yüksek seviyesine çıkmasının ardından , Perşembe günü 2,161.7 ton seviyesine indi.

Diğer değerli metallerden spot gümüş yüzde 0.2 düşüşle ons başına 16.7598 dolara inerken, platin yüzde 0.2 düşüşle ons başına 916.65 dolar ve palladyum yüzde 0.4 kayıpla ons başına 967.60 dolara geriledi.