Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Dolar ABD'de kurumlar vergisi indiriminin gecikebileceği endişesi ile G-10 ülkelerinin paralarının tümü karşısınde değer kaybetti.

Dolar Asya seansının başında, Washington Post'ta, Senato'da Cumhuriyetçi liderlerin vergi indirimlerini bir yıl geciktirmeyi ve aynı zamanda eyalet ve yerel vergilere uygulanacak indirimlerin iptalini de düşündüklerine ilişkin çıkan bir haberin ardından değer kaybetti. Asya'da bir Döviz traderı, Tokyo'daki kaldıraçlı hesapların, yen karşısında dolar satışına geçen ilk grup olduğunu kaydeti.

Tokyo'da Shinkin Asset Management Co. kıdemli fon yöneticisi Jun Kato, "ABD'de vergi indirimlerine yönelik haberler basit ve kolay değil ve müzakereelerin detaylarının ortaya çıkmasıyla birlikte, dolar fiyatlarında dalgalanmalar ve hareketlenmeler olabilir," dedi ve "Dolar hafif bir aşağı düzeltmeye hazırlanıyor görünüyor" şeklinde görüş bildirdi.

Dolar/yen paritesi, Pazartesi günü 114.73 ile 15 Mart'tan bu yana en yüksek seviyesine tırmanmasının ardından yüzde 0.2 geriledi.

ABD para biriminin G-10 ülkelerinin paraları karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.1 geriledi.

Euro/Dolar paritesi ise yüzde 0.1 yükselerek 1.1596 seviyesine tırmandı.

ABD'nin 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi 1 baz puan düşerek yüzde 2.31'e indi.