Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, yatırımcıların ABD vergi reformuna ilişkin belirsizlikleri değerlendirmesi ve Şansölye Angela Merkel'in koalisyon hükümetini kuramaması ile birlikte Almanya'daki siyasi gelişmeleri izlemeleri ile birlikte bir ayın en yüksek seviyesi yakınında tutundu.

Spot altın yüzde 0.2 yükselerek ons başına 1,294.88 dolara kadar çıktıktan sonra, Singapur saati ile 11:51'de 1,291.90 dolara geldi.

Fiyatlar Cuma günü 1,297.05 dolar ile 17 Ekim'den bu yana güniçi en yüksek seviyesini gördü.

Shanghai Cifco Futures, Pazartesi günkü bilgilendirme notunda, "Küresel risk iştahı zayıfladı ve bu durum küresel hisse senetlerini olumsuz etkilerken, aralarında altının da bulunduğu geleneksel güvenli limanları destekledi" dedi.

Argonaut Securities Asia Ltd. analisti Helen Lau, "Altın yatıımcıları ABD vergi tasarısını izlemeye devam edecek," dedi ve bu konuda bir aksaklık olması durumunda altının bundan destek alacağını belirtti.

Fed'in son toplantısının tutanaklarının Çarşamba günü açıklanacak olması ile birlikte, yatırımcılar, yetkililerin Aralık ayındaki toplantıda, piyasanın beklediği üzere, faiz artırımına gitme konusunda istekliliğini anlamaya çalışacak.

Diğer değerli metallerden spot gümüş iki haftalık kazancının ardından yüzde 0.7 düşerek ons başına 17.1824 dolara inerken, platin yüzde 0.9 düşüşle ons başına 943.10 dola geriledi ve palladyum yüzde 0.1 yükselerek ons başına 997.19 dolara çıktı.