Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, doların güçlenmesi ve hisse senetlerinin tekrar yükselmesi ile birlikte, son iki ayın en sert düşüşünü göstermesinin ardından kayıplarını korudu. Yatırımcılar, Çarşamba günü açıklanacak olan Fed tutanaklarını bekliyor ve Fed Başkanı Janet Yellen'ın Jerome Powell'ın yemin ederek göreve başlamasından itibaren Fed yönetim kurulundan ayrılacağı yolundaki açıklamasını değerlendiriyor.

Spot altın, Pazartesi günü yüzde 1.2 ile 26 Eylül'den bu yana en sert düşüşünü göstermesinin ardından yüzde 0.2 yükselerek, Singapur saati ile 10:10'da ons başına 1,279.30 dolara çıktı.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi Pazartesi günü yüzde 0.4 ile son beş günün ilk yükselişini göstermesinin ardından yatay seyretti.

Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi Pazartesi günü yüzde 0.1 yükseldi ve geçen haftaki kaybunu geri aldı.

Fed Başkanı Yellen POwell'ın yemin etmesiyle birlikte Fed'den ayrılacağını duyurdu.

Fed'in Çarşamba günü açıklanacak olan son toplantısının tutanakları, Fed yetkililerinin faiz artırımları konusundaki istekliliğine ilişkin işaretler verebilir.

Diğer değerli metalleden spot gümü Pazartesi günü yüzde 2.3 ile üç ayın en sert düşüşünü gerçekleştirdikten sonra yüzde 0.3 yükselerek ons başına 16.9514 dolara çıktı. Platin Pazartesi yüzde 3 düşerek Mayıs ayından bu yana en büyük düşüşünü gösterdikten sonra yüzde 0.5 yükselerek ons başına 927.85 dolara ulaştı. Palladyum yüzde 0.2 düşerek ons başına 989.54 dolara indi.