Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Dolar/TL , Salı günü kırdığı rekorların ardından yeni günde de rekor tazeledi ve kur, TSİ 08:43'te 3.9826 ile tarihinin en yüksek seviyesinde işlem görmesinin ardından dalgalı bir şekilde gerileyerek TSİ 22:30 sıralarında 3.93'ün altına indi. 

Euro/TL 'de rekor tazeleyerek 4.6773 seviyesine ulaşmasından sonra tekrar 4.66'lı seviyelere geriledi. Döviz sepeti ise 4.3263'ü gördü.

Uzmanlar ABD, AB, NATO ile gerilen ilişkiler ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın faiz eleştirilerinin kur üzerinde baskıya neden olduğunu belirtiyor.  

YENİ REKOR GELİR Mİ? 

Kapital FX Araştırma Müdür Yardımcısı Enver Erkan yolladığı bir notta "TCMB dün fonlamayı %12,25’lik GLP üzerine kaydırarak 14 Aralık PPK’sı öncesinde «örtülü faiz artırımı» yapmış oldu.

Piyasa, Merkez Bankası müdahalesini fark yaratıcı olarak görmüyor, bu yüzden TRY’deki değer kaybı devam etme eğilimini göstermektedir. Güncel desteğin 3,91 olduğu kurda 3,98 zirve direnci olarak görünmektedir. Kur psikolojik bariyeri her an görebilecek durumdadır." değerlendirmesini yaptı.

"FAİZ ARTIRIM İHTİMALİ ARTTI"

TEB Yatırım yolladığı notta faiz artırım ihtimalininn arttığına dikkat çekti. Notta, "TL üzerinde son yaşanan satışlarla birlikte bu yılın başında kurda yaşanan yukarı hareketi karşılaştırdık. O zaman da, Merkez Bankası ilk önce likidite politikası, ardından da PPK toplantılarında faizleri yükseltinceye kadar kurda istikrar sağlanamadı.

Enflasyonun Kasım ayında ortalama repo fonlama oranının üzerinde olması muhtemel olduğundan, faiz artırım ihtimalinin arttığını düşünüyoruz." değerlendirmesine yer verdi.