Advertisement

Japonya hisse senetleri, ABD'deki tüm önemli hisse senedi endekslerinin Salı günü rekor seviyelere ulaşmasının ardından yükseldi.

Japonya hisselerindeki yükseliş Asya'da işlem gören hisselerde de küresel büyümeye ilişkin iyimserliğin etkisiyle yükselişe öncü oldu.

Topix Endeksi, ardı arıdna ikinci günde de yükseldi. Elektronik ve makine üreticileri gösterge endeksin yükselişine en fazla katkıyı sağladı.

İlaç şirketleri gibi defansif sektörler ise endekste en fazla düşen hisse senetleri oldu. S&P 500 Endeksi, Salı günkü işlemlerde teknoloji sektörü ve ilaç şirketlerinin desteğiyle 2,600 puanı gördü.

Tokyo'da Sompo Japan Nipponkoa Asset Management portföy yöneticisi Kenji Ueno, “Japonya hisselerindeki yukarı yönlü trend şirket karlarının güçlü kalmasıyla henüz bozulmadı.

Japonya hisselerinin ABD ve diğer piyasalara göre pahalı olmadığını belirten para yöneticisi, “Yatırımcıların alım yapması için alan hala mevcut.” dedi.

Topix Endeksi, Çarşamba günkü işlemlerde günü yüde 0.3 artıda 1,777.078 puan seviyesinden kapattı. Nikke i225 Endeksi ise yüzde 0.5 artıda 22,523.15 puan seviyesinden kapattı.