Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

(güncellendi)

ABD hazine tahvili faizlerindeki sıçrama doların erken işlemlerdeki kazançlarını koruması için yeterli olmadı. Londra'da seans, az miktardaki Şükran Günü'nü çıkışları sonrasında, makul bir miktarda euro ve sterlin talebiyle başladı.

ABD parası, G-10 paraları karşısında karışık bir seyir izledi. Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Cuma hafif dalgalanmasının ardından TSİ 14:15'te 1,162.46 puanda fazla değişmedi. Dolar göstergesi, -Temmuz'dan beri en uzun düşüş serisi- ardı ardına üçüncü haftalık kaybına hazırlanıyor. Bloomberg Dolar Spot Endeksi, bu ay yüzde 1.6 ekside bulunuyor.

Grafiklere bakılacak olursa, Fed Başkanı Janet Yellen'ın ABD vergi reformuyla ilgili önemli bir gelişme olmayışına bağlı olarak bu hafta başındaki güvercin duruşundan kaynaklı ivmeyle aşağı yönlü riskler güçlü.

Avrupa ve Londra'daki traderlara göre euroda yükseliş bekleyenler, düşük hacimli olmakla birlikte, spot piyasada uzun pozisyonlarını artırdılar. Euro, altı haftanın en güçlü seviyesine yükseldi. Hedge fonları ve bankalararası hesaplar, eurodaki yükselişe öncülük etti.

Euro/Dolar paritesi, 1.1875 ile 13 Ekim'den beri görülmeyen seviyelere tırmandı. Dolar/yen pritesi yüzde 0.2 artıda 111.44 seviyesinden alıcı buldu.

(güncellendi)