Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Bitcoin, 8,000 dolar seviyesini geçtikten sonra, bir haftadan az bir sürenin ardından 9,000 doları geçmesi ile birlikte hız kesmiyor ve şimdi hızlı bir şekilde 5 basamaklı seviyelere ilerliyor.

Piyasa değeri açısından en büyük sanal para olan Bitcoin'in fiyatı, herkesin bir varlık olduğu konusunda fikir birliğinde olmadığı bu parada balon oluşmakta olduğuna yönelik uyarılara karşın, kazançlarının dikkatleri daha fazla çekmesinin etkisiyle yükseliyor. Wall Street'in önde gelenlerinden risk sermayecilere, gözlemciler, bazıları diğerlerinden daha şüpheli de yaklaşsa, Bitcoin'e dikkatlerini çevirmiş durumda. Bitcoin son iki haftada yüzde 40'tan fazla yükseldi.

İşlem platformu operatörü IG Group'tan analistler, Pazartesi günü hazırladıkları notta, "Bitcoin, fırsatları kaçırmanın daha da acı verici hale gelmesi ile birlikte, diğer bir güçlü alım dalgası ile karşılaştı.," dedi ve "Bitcoin vadelilierinin başlaması ile birlikte, aşağı yönlü risklerin olduğunu düşünenler de var" şeklinde görüş bildirdi.

Fiyatlardaki hızlı yükseliş bireysel yatırımcıları da çekiyor. Bitcoin ve rakibi ethereum işlemlerinin en büyük platformlarından biri olan Coinbase'deki hesapların sayısı, Bespoke Investment Group LLC'ye göre, son bir yılda üçe katlanarak 13 milyona çıktı.

Bitcoin Pazartesi günü 9,720.95 dolara kadar çıkarak tarihinin en yüksek seviyesine çıktı ve Cuma günü geç saatlerdeki işlemlere göre yüzde 16 yükselmiş durumda.