Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın, Kuzey Kore'nin füze fırlatmaya hazırlanıyor olabileceğimne ilişkin haberler ve yatırımcıların dikkatlerini ABD vergi reformuna ilişkin belirsizliğe çevirmeleri ile birlikte, kazançlarını bir ayın zirvesi yakınlarında korudu.

Spot altın fiyatları yüzde 0.2 yükselişle ons başına 1,297.10 dolara kadar çıktıktan sonra, Singapur saati ile 10:05'te 1,293.78 dolara geldi.

Fiyatlar Pazartesi günü 1,299.29 dolara kadar çıkarak Ekim ortasından bu yana en yüksek seviyesini gördü.

Hong Kong'da Wing Fung'ın varlık yönetiminden sorumlu idari direktörü Mark To, "Riskten kaçınma altının temel yönlendiricisi olmaya devam ederken, yatırımcılar periyodik jeopolitik gerilim ve anlaşmazlıklarla karşı karşıya," dedi ve "Bütün olarak, altın halen merkez bankası hareketlerine çok duyarlı" şeklinde görüş bildirdi.

Kyodo haber ajansına göre, Kuzey Kore füze fırlatmaya hazırlanıyor olabilir.

ABD vergi reform tasarısı da, Senato'nun bu hafta oylamayı Perşembe günü yapmak amacıyşa bir görüşme maratonuna hazırlanması ile birlikte gündemin ön sıralarında yer almaya devam ediyor.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolr Spot Endeksi, fergi tartışmalarının sürmesi le birlikte fazla değişmedi.

Diğer değerli metallerden spot gümüş fazla değişmeyerek ons başına 17.0443 dolar seviyesinde kalırken, platin yüzde 0.1 düşüşle ons başına 947.40 dolara indi ve palladyum ons başına 1,008.06 dolar seviyesinde yatay seyretti.