Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın, yatırımcıların dikkatlerini ABD vergi reformuna ilişkin ierlemeye ve İngiltere ve Avrupa Birliği (AB) arasında başarısızlığa uğrayan Brexit görüşmelerine çevrimesi ile birlikte kaybını korudu.

Spot altın fiyatlaı, Pazartesi günü yüzde 0.4 düştükten sonra, fazla değişmeyerek ons başına 1,275.37 dolarda kaldı.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.2 geriledi.

ABD'de Cuma günü açıklanacak olan istihdam verileri, ABD ekonomisinin durumuna ilişkin işaretler verecek. Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanına göre, tarım dışı istihdamın Kasım ayında 197,000 artması ve işsizlik oranının 17 yılın en düşük seviyesinde kalması bekleniyor.

Singapur'da IG Asia stratejisti Jingyi Pan, "Birbirini dengeleyen faktörlerden dolayı, altın bant içinde seyrediyor," dedi ve "ABD vergi reformuna ilişkin iyimserlikten dolayı artan risk iştahı, ABD siyasetine ve Brexit ile ilgili olumsuz gelişmelere ilişkin endişelerle dengeleniyor" dedi.

Pan, bu faktörlerin yakından izlendiğini, ancak en büyük risk olayının bu haftaki istihdam verisi olduğunu, zira bu verilerin, gelecek haftaki Fed toplantısı öncesi dolardaki hareketleri yönlendirebileceğini sözlerine ekledi.

Diğer değerli metallerden spot gümüş yüzde 0.2 artışla ons başına 16.3443 dolara çıkarken, platin yüzde 0.1 artışla ons başına 927.35 dolar ve palladyum yüzde 0.6 primle ons başına 1,000.95 dolara ulaştı.