Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, yatırımcıların ABD'de faiz artışı beklemeleri ve ABD vergi reformuna ilişkin ilerlemelerin doları desteklemesi ile birlikte Mayıs ayından bu yana en büyük haftalık kaybına yöneldi.

Spot altın bu hafta yüzde 2.5 ile 5 Mayıs haftasından bu yana en büyük kaynını gerçekleştirmeye yöneldi. Altın Singapur saati ile 09:32'de, Temmuz ayından bu yana en düşük seviyenin yakınında, ons başına 1,248.72 dolar seviyelerinde seyretti. Böylelikle altın bu yılki kazancını yüzde 8.8'e daralttı. Bloomberg Dolar Spot Endeksi son bir yılın en büyük haftalık kazancına yöneldi.

Singapur'da Oversea-Chinese Banking Corp. ekonomisti Barnabas Gan, "Altının güvenli liman ve değer koruma oalrak rolü bunoktada büyük ölçüde azaldı," dedi ve "Piyasa gözlemcileri muhtemelen gelecek hafta Fed'in faiz artırıcağı beklentisine göre pozisyon alıyor. ABD'de hükümetin kapanmasının ertelenmesinden ve Brexit görüşmelerinde iyileşme olacağına ilişkin iyimserlikten kaynaklanan risk iştahındaki artış gelecek haftaya doğru piyasa bekleyişlerini desteklemeli" şeklinde görüş bildirdi.

Diğer değerli metallerden spot gümüş yüzde 0.1 yükseldi ve üst üste üçüncü haftaya taşıdığı kaybını biraz azalttı. Platin bu hafta yüzde 4.7 düştü ve Mart ayından bu yana en büyük haftalık kaybına yöneldi. Palladyum ise bu hafta yüzde 0.6 değer kaybetti.