Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Dolar, vergi reformu tararısında gelişme kaydedildiğine yönelik işaretlerin etkisiyle bu çeyreğin en iyi haftasına yöneldi. ABD Başkanı'nın uzun zamandan beri beklenen altyapı planını gelecek ay açıklayacağı yönündeki haberler doların seyrinde etkili oldu.

Yen, Asya hisselerindeki rallinin ardından risk algısının artması ile İngiltere ve İrlanda'nın Brexit anlaşmasına yakın olduğuna yönelik haberin etkisiyle, önemli paraların dolar karşısındaki kayıplarına öncülük etti. Dolar, traderlar Cuma günkü tarım dışı istihdam raporunu ve haftaya açıklanacak Fed faiz kararını beklerken G-10 paralarının tamamı karşısında yükseldi.

Tokyo'da FX Prime baş analisti Hiroshi Yanagisawa, “Trump'ın altyapı konuşması en sonunda siyasi gündemini açıklayacağını işaret ediyor. Bu dolara yönelik olumlu algıyı güçlendiriyor. Brexit görüşmelerine yönelik azalan endişeler ve hisse senetlerindeki yükseliş risk algısında iyileşme belirtisi ” dedi.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, yüzde 0.1 artıda, ardı ardına beşinci günde de yükseliş kaydetti. Gösterge endeksin beş günlük yükselişi yüzde 1.05 oldu. Endeks, 29 Eylül'den beri en iyi haftasına yöneldi.