Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, Fed'in bu hafta gerçekleştireceği faiz artırımına gitmesi beklenen toplanrı öncesi, ABD hisse sentlerinin güçlenen ekonominin etkisi ile üst üste rekor seviyelere tırmanması ile birlikte, yaklaşık beş ayın en düşük seviyesi yakınında tutundu.

Spot altın yüzde 0.1 yükselerek Singapur saati ile 08:24'te ons başına 1,242.98 dolara çıktı. Metal Pazartesi günü 1,240.81 dolara kadar düşerek 20 Temmuz'dan bu yana gün içi en düşük seviyesini gördü.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi, geçen hafta son bir yılın en büyük kazancını gerçekleştirdikten sonra yatay seyretti.

ABD'de dün Standard & Poor's 500 Endeksi (S&P 500) tüm zamanların en yüksek seviyesinden kapandı.

Fed'in Şubat ayında görevini deverecek başkanı JanetYellen'ın, Çarşamba günkü toplantıda, çeyrek puanlık faiz artırımı kararı alınmasının ardından, 2018 yılında artırımlara devam edilmesi sinyalini vermesi bekleniyor.

Tahvil traderları, Fed'in faiz artırımı ihtimalinin çok yüksek olmasından dolayı, dikkatlerini noktasal grafik olarak adlandırılan Fed yetkililerinin gelecek yıl için faiz artırımı tahminlerine bakacak.

Öte yandan, Avrupa Merkez Bankası, İngiltere Merkez Bankası ve İsviçre Merkez Bankası Perşembe günü faiz kararlarını açıklayacak.

Diğer değerli metallerden spot gümüş yüzde 0.2 yükselerek ons başına 15.7392 dolara çıkarken, platin fazla değişmeyerek ons başına 887.91 dolarda kaldı ve palladyum ons başına 1,012.04 dolar seviyesinde yatay seyretti.