Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Dolar, yatırımcılar Fed'in 2018 politika görünümüne ilişkin ipuçları beklerken, üç haftanın zirvesine yakın seviyelerden işlem gördü.

ABD Doları, yatırımcıların haftanın sonuna doğru gelecek ABD verileri öncesinde yüklü pozisyon almak istememesinin etkisiyle, G-10 paraları karşısında dar bir bantta işlem gördü.

Bloomberg Dolar Endeksi, Salı gününü artıda kapatırsa, gösterge endeksin Ocak 2016'dan bu yana kaydetiği en uzun yükseliş serisi olacak.

Tokyo'da Aozora Bank Ltd.'den Hideo Watanabe, “FOMC'nin yanında ABD TÜFE verisi, perakende satışlar ve Alabama Senato yarışını da akılda tutmak gerekiyor. ABD vergi reformuna ilişkin görüşmeler de sürüyor. Bu nedenle bu konular yoldan çekilmeden pozisyon almak zor” dedi. Watanabe, “Eğer bu olaylar olumlu sonuçlanırsa, dolar/yen 115 seviyesini test edebilir.” diye devam etti.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, 1,173.81 ile 8 Aralık'ta görülen 3 haftanın zirvesine yakın seviyelerde yatay seyretti. ABD'de 10 yıllık hazine tahvillerinin faizi, Fed'in beklenen faiz artırımı öncesinde yüzde 2.38'de fazla değişmedi. Fed'in faiz artırımına gitmesi durumunda bu yıl üçünü kez artırım gerçekleşmiş olacak.